Lähes 17 000 golfaria Suomen kentille kouluttanut Hanna Teerijoki (PGA):

"Pinnalliset pikakurssit aiheuttavat lajillemme vahinkoa"

Suomessa suoritettiin tänä vuonna 8100 golfin green cardia, niistä 604 Paloheinä Golfissa, joka oli suurin yksittäinen golfkouluttaja Suomessa. Seuraavaksi suurin kouluttaja myönsi 408 green cardia, sitä seuraava 350. Ne suoritettiin kuitenkin alle puolen päivän pikakursseilla.

"On hienoa, että uusia tulijoita riittää ja golfereille on koulutusta tarjolla. Viime aikoina yleistyneet pinnalliset pikakurssit ovat kuitenkin huolestuttava ilmiö", Paloheinä Golfin pääkouluttaja Hanna Teerijoki sanoo. "Ne aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin niistä on hyötyä."

Kotiseura HIFK Golfin nimissä järjestettävät kaksipäiväiset kurssit kestävät Paloheinässä kahdeksan tuntia, kun taas viime aikoina yleistyneet ja yhden päivän aikana suoritettavat pikakurssit kestävät vain 2-4 tuntia, minkä jälkeen uusille golfareille myönnetaan lajin alkeet, etiketin ja turvasäännöt takaava green card. Sen turvin pääsee pelaamaan maksua vastaan yli sadalle kentälle Suomessa.

"Pikakurssit ovat lyhyitä ja halpoja, eikä Suomen Golfliitto valvo niiden sisältöä mitenkään", Teerijoki sanoo. "Golf ei ole kuitenkaan helppo laji, eikä sen alkeita pysty omaksumaan päivässä edes yksityisopetuksessa. Poikkeuksiakin tietysti on, mutta nyt puhun yleisellä tasolla."

"PIKAKURSSIT SYYNÄ
NOTKAHDUKSEEN"

"Pinnallinen pikaopetus aiheuttaa innokkaimmissakin aloittelijoissa turhautumista, koska pelaaja ehdi parissa tunnissa millään omaksua lajin alkeita. Tämä puolestaan aiheuttaa epävarmuutta kentällä, lyönnit eivät luonnistu, laji ei palkitse eikä aloittelija tunne onnistumisen iloa", Teerijoki sanoo.

"Se taas tarkoittaa, että halpakursseilla pikakoulutetut eivät uskalla kentälle muiden seurassa ja hylkäävät lajin jo sen alkumetreillä. Kurssille ilmoittautuminen tarkoittaa, että tulija on lajista erittäin kiinnostunut, mutta liian monet heistä menettävät epävarman sohimisen jälkeen mielenkiintonsa golfiin eivätkä tämän jälkeen luultavasti enää koskaan tartu mailaan", Teerijoki pahoittelee.

"Tämä on pääsyy siihen, miksi golfseuroihin liittyvien ja pelaamisen antamuksella aloittavien golfareiden määrä on viime vuosina selvästi notkahtanut Suomessa. Golfin aloittamisen kynnystä pitää aina yrittää laskea, mutta tällaisella opetusfilosofialla rakkaan lajimme syöksykierre vain syvenee."

Suomi-golfin ykköskouluttajana ja myös useiden muiden urheilulajien ammattivalmentajana toiminut Teerijoki on tuonut opetustiiminsä kanssa lähes 17 000 golfaria Suomen kentille.

"Voisimme helposti kutistaa kurssimme sisällön ja keston puoleen nykyisestä ja kaksinkertaistaa koulutettavien golfareiden määrän hetkessä Paloheinässä. Se olisi kuitenkin vastuutonta ja vahingoittaisi koko lajia, jonka suosio on muutenkin ollut laskussa viime vuosina."

(julkaistu 24.11.2018)

https://golfpiste.com/uutiset/kotimaa/suomen-ykkoskouluttajalta-kovaa-kritiikkia-green-card-kursseille-pinnalliset-pikakurssit-aiheuttavat-lajillemme-vahinkoa/

*

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2019: saat pelioikeuden Evergreenille

Liity HIFK Golfin jäseneksi kaudeksi 2019, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Evergreen-kentälle (par 3), joka sijaitsee muutaman mailan mitan päässä Suomen suosituimmalta rangelta. Jäsenmaksu 96 €, junnut 60 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

*

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi kesän

HIFK Golfin junnutreenit alkavat keväällä ja niitä järjestetään ma ja to klo 18-19.30, pelitreenit kentällä ke klo 13-15. Harkkojen hinta koko kaudelta on 150 €, se sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Myös aloittelijat ovat tervetulleita!

*

Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

*

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

LIITY HIFK GOLFIN
JÄSENEKSI 2019
PELIOIKEUS PALOHEINÄ PELIPAKETTI KULLO-PALOHEINÄ

Lataa nyt Paloheinä Golf mobiiliappi ilmaiseksi!

 • Ajanvaraukset
 • Uutiset
 • Palvelut
 • Pelaaminen
 • Opetus
 • Hinnasto
Get it on Google Play
*

"Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä"

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €.
LUE LISÄÄ »


Muut meistä

 • TV-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus kiersi Paloheinän kentän yhdessä ensimmäistä kertaa pelanneen Sirkka Siiskosen kanssa. Paloheinä markkinoi vähän pelanneille Arkajalka-lähtöjä.
  Lue lisää »
 • "Paloheinä Golf on kävijämääriltään ylivoimainen ykkönen Suomen golfissa." Lue Golfpiste.comin juttu ja katso syksyiset ilmakuvat.
  Lue lisää »
 • "Paloheinän Iso Ysi hurmaa", kirjoittaa Golfpiste.comin päätoimittaja Teemu Tyry. "Kenttä on layoutiltaan mainio, turvallinen ja rakennustekniikaltaan tulevaisuuden vaatimukset täyttävä."
  Lue lisää »