Leiritystä nappuloille ja junnuille (5.6.2018)

Koulut päättyivät. Kesäloma on monenlaisten leirien aikaa. Meillä Paloheinän jokamiesgolfkentällä siitä on osoituksena, että arkipäivinä aamusta alkaen nappulat ja junnut ovat selvästi näkyvin ja touhukkain joukko rangella. 

Tämän totesin, kun ajattelin mennä lyömään palloa rangelle. Aivan rangen päästä olisi löytynyt yksi paikka. Muuten kaikki lyöntipaikat, ja niitä on noin 80, olivat leiriläisten käytössä. Jätin oman harjoitteluni väliin. Oli viehkoa jäädä havainnoimaan tilannetta.

Johanna Takala piti nimenhuutoa klubitalon edessä nappulaleiriläisille. Johanna on useita vuosia vastannut nappulaleiritoiminnasta ja on ikään kuin leirin rehtori. Hän pitää huolen, että ohjelmaa riittää sateenkin sattuessa ja ruokailuun mennään käsien pesun jälkeen ajallaan. Opetuksesta vastaa kentän pääopettaja Hanna Teerijoki. Hän vei ryhmän ensimmäiselle avauspaikalle ja kertoi varotoimista. Hän näytti haarukan, jolla ei kuitenkaan aterioida, vaan korjataan lyöntijäljet. Hannan ja apuopettajan avausten jälkeen leiriläiset lähtivät tutustumaan kenttään.  

Lähinnä pelikenttää oli yhtenäinen punapaitojen junnuryhmä ja golfopettaja Anssi Kosonen. Tämä 32 ryhmä oli Helsingin IFK:n jääkiekkoleiriläisiä, joiden leiriohjelmaan kuuluu myös tutustuminen golfiin. Tämä on Helsingin IFK:ssa uutta ja tuli mahdolliseksi, kun Helsinki City Golf ry liittyi IFK:hon sen kymmenenneksi liikuntajaostoksi.

Tein pikakyselyn. Heidän joukossaan ei ollut yhtään junnua, joka olisi ennen harrastanut golfia. Panin merkille, että alkusähläilyn jälkeen Anssin opit alkoivat mennä yllättävän nopeasti perille. Voi olla, että joku innostuu ja jää koukkuun. Missään nimessä ei tällä ole tarkoitus viedä jääkiekolta luistimet alta, vaan tuoda sille lisäpotkua. Eikä urheilun tarvitse vielä junnuvaiheessa olla vain yksi ja ainut elämän tarkoitus.

 

Matti Hara

matti.hara@luukku.com
*

Avoimet pron ryhmäharkat joka maanantai kello 20-21

Kaikille avoimet, pron johtamat ryhmäharkat joka maanantai kello 20-21. Head pro Hanna Teerijoen (PGA), Anssi Kososen (PGA) ja Nishal van Loonin (PGA, englanniksi) harjoituksissa käydään läpi golfin perusasioita ja kipupisteitä teemoittain. Harkkojen kertahinta on 25 €.

*

Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä ystäväsi lahjakortilla

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2018? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

*

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2019: saat pelioikeuden Evergreenille

Liity HIFK Golfin jäseneksi kaudeksi 2019, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Evergreen-kentälle (par 3), joka sijaitsee muutaman mailan mitan päässä Suomen suosituimmalta rangelta. Jäsenmaksu 96 €, junnut 60 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

*

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

LIITY HIFK GOLFIN
JÄSENEKSI 2019

Lataa nyt Paloheinä Golf mobiiliappi ilmaiseksi!

 • Ajanvaraukset
 • Uutiset
 • Palvelut
 • Pelaaminen
 • Opetus
 • Hinnasto
Get it on Google Play


*

"Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä"

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €.

LUE LISÄÄ »

Muut meistä

 • TV-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus kiersi Paloheinän kentän yhdessä ensimmäistä kertaa pelanneen Sirkka Siiskosen kanssa. Paloheinä markkinoi vähän pelanneille Arkajalka-lähtöjä.
  Lue lisää »
 • "Paloheinä Golf on kävijämääriltään ylivoimainen ykkönen Suomen golfissa." Lue Golfpiste.comin juttu ja katso syksyiset ilmakuvat.
  Lue lisää »
 • "Paloheinän Iso Ysi hurmaa", kirjoittaa Golfpiste.comin päätoimittaja Teemu Tyry. "Kenttä on layoutiltaan mainio, turvallinen ja rakennustekniikaltaan tulevaisuuden vaatimukset täyttävä."
  Lue lisää »