Miksi kaahata korpikentille? Paloheinän kiitetty jokamieskenttä ja Evergreen ovat kaikille avoimia

Paloheinän Iso Ysi otettiin käyttöön elokuussa 2013. Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemalla kentällä on 3 par kolmosta (väylät 2, 5 ja 8), 3 par nelosta (väylät 1, 7 ja 9) ja 3 par viitosta (väylät 3, 4 ja 6).

Väylien yhteispituus on lähes kolme kilometriä, pisin väylä on 477 metriä. Kentän par on 36. Pohjois-Helsingissä sijaitsevan golfkentän pinta-ala on vajaat 30 hehtaaria. Torpparinmäen länsipuolella sijaitsevasta kenttäkokonaisuudesta on kartta alla.

Kentällä ei ole erillisiä tiiauspaikkoja miehille ja naisille: ne on korvattu kullakin väylällä kolmella erikseen slopatuilla lyöntialueella: A:lla, B:llä ja C:llä. Golfarit voivat pelata kierroksensa haluamiltaan lyöntialueilta. Yhteispituus A-lyöntipaikoilta on 2745 metriä, B-lyöntipaikoilta 2276 metriä ja C-lyöntipaikoilta 1995 metriä.

 • 1 (par 4) - A 284 m, B 229 m, C 194 m
 • 2 (par 3) - A 154 m, B 131 m, C 119 m
 • 3 (par 5) - A 477 m, B 381 m, C 332 m
 • 4 (par 5) - A 447 m, B 384 m, C 311 m
 • 5 (par 3) - A 110 m, B 102 m, C 78 m
 • 6 (par 5) - A 448 m, B 362 m, C 362 m
 • 7 (par 4) - A 339 m, B 282 m, C 237 m
 • 8 (par 3) - A 141 m, B 105 m, C 95 m
 • 9 (par 4) - A 345 m, B 300 m, C 267 m

Paloheinä on avoin jokamieskenttä, jossa golfia voivat kokeilla myös aloittelijat. Vaatimksena on, että yhdellä ryhmän jäsenistä on golfin turvasäännöt ja etiketin osaamisen takaava green card eikä lähdön yhteistasoitus ylitä sallittua rajaa. Varaa starttiaikasi suoraan netistä paloheinagolf.fi tai caddiemasterin numerosta 010  292 7060. Yhdeksän reikää maksaa aikuisilta 26 euroa, alle 18-vuotiailta 16 euroa. 18 reiän kiertämisen hinnat ovat 42 ja 21 euroa. Varmimmin lähtöajan saat arkipäivinä aamuisin ja päivällä, kiireisintä kentällä on työpäivän päätyttyä ja viikonloppuisin.

Yhteispituus A-lyöntipaikoilta on 2745 metriä, B-lyöntipaikoilta 2276 metriä ja C-lyöntipaikoilta 1995 metriä. Tervetuloa testaamaan alla kartassa näkyvä Helsingin uusin golfkenttä, joka sijaitsee Keskuspuiston kupeessa, kivenheiton päässä Kehä I:ltä. Varaa peliaikasi caddiemasterin numerosta 010 292 7060.

Golfpiste.comin arvio uudesta kentästä: 
http://golfpiste.com/uutiset/?p=uutiset&newsid=105397&cid=49
GoGolfin arvio Paloheinän kentästä: 
http://gogolf.fi/paloheinan-iso-ysi-yllattaa-positiivisesti/#.UgJ78mQY2dN
Matti Haran blogi avajaisista: 
http://www.paloheinagolf.fi/iso-ysi-on-avattu

Kokeile golfia vitosella: Evergreen (par 3) 
sopii myös perheille ja kaveriporukoille

Paloheinän rangen länsipuolella sijaitsee ikivihreä Evergreen, joka on Euroopan suurin tekonurmesta rakennettu golfkenttä. Par 3 -kentällä on viisi griiniä ja yhdeksän lyöntipaikkaa. Voit pelata Evergreenillä ilman green cardia. Kenttä on slopattu taskoituskelpoiseksi kansainväliseen tasoitukseen asti (välillä 54-37). 

Evergreenille ei tarvitse varata peliaikaa etukäteen. Harjoituskenttämme käyttömaksu on 5 euroa sekä aikuisilta että lapsilta. Vain rautomailojen käyttö on sallittu (lainaamme tarvittaessa rautamailan, putterin ja pallon samaan hintaan). Vaikka Mikko Ilosen avaama Evergreen on erinomainen harjoituskenttä, se soveltuu hyvin lähipelitaitojen hiomiseen jopa sinkkutason pelaajille.

Jos kokeilet golfia ensimmäisiä kertoja elämässäsi, Evergreen on rangen rinnalla mainio keino tutustua golfin saloihin.

Tervetuloa!

 

*

Pron avoimet ryhmäharkat joka maanantai kello 20-21

Kaikille avoimet, pron johtamat ryhmäharkat joka maanantai kello 20-21. Head pro Hanna Teerijoen (PGA), Sonja Kallion (PGA) ja Anssi Kososen (PGA) harjoituksissa käydään läpi golfin perusasioita ja kipupisteitä teemoittain. Harjoitusten kertahinta on 25 euroa.

*

Golfin jatkokurssit Paloheinässä kaikille HCP 54-40 -pelaajille

Paloheinän ammattiopettajat (PGA) järjestävät golfin jatkokursseja kesäviikonloppuisin. Lauantaisin ja sunnuntaisin järjestettävillä kursseilla (2 x 2 h) kerrataan kaikki golfin perusasiat teemoittain. Hinta vain 99 €, tartu rohkeasti mailaan ja tule mukaan!

*

Lasten ja junnujen golfleirit alkavat heti kesäkuussa 2017

Nappuloiden ja junnujen päiväleirit alkavat heti koulujen päätyttyä. Viikon kestävät golfleirit järjestetään kesäkuussa Paloheinässä, leirihinta sisältää opetuksen, välineet ja lounaan. Leiriläisten ei tarvitse etukäteen tietää mitään golfista; kokeneille on omat ryhmänsä.

*

Junnuille kahdet ohjatut harkat viikossa: koko kesä vain 120 €

Nappuloiden ja junnujen golftreenit järjestetään kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin. Ne on tarkoitettu yhtä lailla vasta-alkajille kuin golfia ennen pelanneille 8-16 -vuotiaille työtöille ja pojille. Voit osallistua niin moniin harjoituksiin kuin haluat, hinta vain 120 €.

*

Uusi grippi ja säädetty maila parantavat peliäsi

Pelaatko liian pitkillä mailoilla, onko lapakulmasi kunnossa, tuntuuko grippisi grillimakkaralta? Jätä mailasi hoitoon, vaihdamme grippisi ammattitaidolla: maila 12 €, putteri 25 €. Mailan lyhennys ja uusi grippi 20 €, lie-kulman säätö 5 €. Saat valmiit mailasi seuraavana arkipäivänä.

*

Lasten liikunnalliset golfsynttärit tutustuttavat golfin saloihin

Miksi et järjestäisi lapsesi seuraavia syntymäpäiviä golfin parissa Paloheinässä? Synttärisankarin ja enintään 15 juhlijakaverin ryhmää ohjataan ammattitaidolla alusta loppuun: edulliseen pakettihintaan kuuluvat opetus, pelivälineet, tilavuokra ja kakku.

*

Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä ystäväsi lahjakortilla

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2016? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

*

"Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä"

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €.


*
Leena Pakkasen Blogi
Matti Haran Blogi

Muut meistä

 • TV-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus kiersi Paloheinän kentän yhdessä ensimmäistä kertaa pelanneen Sirkka Siiskosen kanssa. Paloheinä markkinoi vähän pelanneille Arkajalka-lähtöjä.
  Lue lisää »
 • "Paloheinä Golf on kävijämääriltään ylivoimainen ykkönen Suomen golfissa." Lue Golfpiste.comin juttu ja katso syksyiset ilmakuvat.
  Lue lisää »
 • "Paloheinän Iso Ysi hurmaa", kirjoittaa Golfpiste.comin päätoimittaja Teemu Tyry. "Kenttä on layoutiltaan mainio, turvallinen ja rakennustekniikaltaan tulevaisuuden vaatimukset täyttävä."
  Lue lisää »