Kale ja sigge (17.6.2017)

Mun piti skrivata blogi Tellqvistin Kalesta (78) jo toukokuussa, mut se jäi välii, kun mun tiekkari brakas enkä saanu sit ite kondiksaeen. Mä menin  Itiksen Elisaan. 

Joku mun ikäinen gubbe oli ennen mua. Sil oli handus älypuhelin. Gubbe näytti puhelint Elisan friidulle. Se sano, että puhelin on ihan kondikses ja lisätietoo saa, ku skrivaa guugleen, mut gubbe ei guuglea bonjannut. Se luuli, että se guugle oli joku käki. 

Sit selvis, et sil ei ollut tietsikaa. Silloin Elisan nörttifriidu suositteli Elisaan omaa gurua. Menikö gubbe gurulle, se jäi mulle arvoitukseks, koska mä pääsin toiselle tiskille. Jos gubbe meni gurulle, se joutu bungaamaan maltaita. Se on saletti. Valitettavasti.

Enhän mäkään ihan helpost Eliisast klaarannu. Mua stritattiin öögaan, kun slumppasin uuden älypuhelimen. Vanha Nokia vaihtui uuteen Samsungiin. 

Himas selvisi, että mun gamla puhelin on Microsoft ja nyya Android. Nehän ei sgulaa kimppaan. Joten mul on edelleen Microsoft ja heti ku saan jotenkin kuvat pilveen, mä voin siirtyy Androidiin.  

Putkiremppa on ollu syylline mun tietsika ongelmiin. Vanhat lankapuhelinviritykset flygas huitsin nevadaan. Nyt eteises on kaks lodjuu. Toises menee sähköö ja toises atk-kytkentöjä. Yritin omin handuin, mutta ei onnannu.  Jotku ekstrapiuhat piti vetää. Elisan asentajan tuli. Onneks siitä ei tarvinnu bungata mitään. Nyt tiekkari sgulaa ja voin skrivata Kalesta.      

Ekaks pitää todeta. Kale on paljasklappinen stadin kundi, kävi yhtistä Kulikses ja tsöraa stadista omalla bilikalla Svedikseen, ku tulee opettaa. 

Kalen opetusmetdi on simppeli. Ekaks pitää asua stagalla maapalloon ja sit golfboltsiin puhelinkoppisvingil. 

Kale ei Svedikses opeta skloddeja, vaan lähinnä meit senioreit ja sen olen hiffannu, et Kalen golfklinal käy hyvännäköisiä böönejä. Jos kaikki on Kalen entisiä friiduja, niit on sillo tosi paljo.    

Kun Kale pitää opetuksest paussii, se drikkaa skopelliset borkkaa klubin terassil, ottaa bulin siggen fikkasta, ei stiggaa eldistä sigge suussa, vaan ekaks stidillä  hehkuttaa siggen päätä handussa. Kale ei myöskään draisaa siggeä henkeen, vaan imee siggestä pari väliblosaria ja sit vast henkee. Loput savut blosaa veg.

Svediksen fogelit kerto, et Kale on saanu uudet snygit golfkledjut, jotka Wikig Line oli  sponsannu. Kale voi näet saada sponsausta ja ottaa opetuksest fyrkkaa, koska on pro.   

Ku Kale täytti 75 vuotta, se järkkäsi golfskaban. Kolme skabaa on pidetty, mutta jostai syyst ei oo saatu friiduja messiin. Onks se siin, et friidut ei tuu, ku ne ei haluu paljastaa ikää. Mä voin olla tässä iha vääräs, mut näin näin mä vaan oon funtsannut. Olis se tosi kliffaa, jos friidutki jänäis tulla messiin ja skulaamaan stadin seniorimestaruudest. Kisa on sitte syksyll.

Matti Hara

matti.hara@luukku.com
*

Arkajalkalähtöjä joka ilta Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata klo 20 lähtien kiireettömän arkajalkalähdön kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

*

Ilmaista opetusta opiskelijoille, teineille ja työttömille

Golfopettaja Kalevi Tellqvist (PGA) antaa ilmaista yksityisopetusta Paloheinän rangella keskiviikkoisin kello 15-17 jos olet opiskelija, teini-ikäinen tai työtön. Paloheinä Golf lainaa mailat ja pallot. Varaa puolen tunnin sessiosi suoraan Kalelta, soita 0500-310875.

*

Pron avoimet ryhmäharkat joka maanantai kello 20-21

Kaikille avoimet, pron johtamat ryhmäharkat joka maanantai kello 20-21. Head pro Hanna Teerijoen (PGA), Sonja Kallion (PGA) ja Anssi Kososen (PGA) harjoituksissa käydään läpi golfin perusasioita ja kipupisteitä teemoittain. Harkkojen kertahinta on 25 €.

*

Junnuille kahdet ohjatut harkat viikossa: koko kesä vain 120 €

Nappuloiden ja junnujen golftreenit järjestetään kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin. Ne on tarkoitettu yhtä lailla vasta-alkajille kuin golfia ennen pelanneille 8-16 -vuotiaille työtöille ja pojille. Voit osallistua niin moniin harjoituksiin kuin haluat, hinta vain 120 €.

*

Golfaa loppukausi 2017 stadissa: pelioikeus Paloheinässä 245 €

Lunasta rajoittamaton pelioikeus Paloheinän Isolle Ysille loppukaudeksi 2017 vain 245 eurolla. Miksi kaahata korpikentille, jos voit pelata kahden tunnin kierroksen stadissa työpäiväsi jälkeen? Golfaa loppukausi stadissa hyvässä seurassa!

*

Lasten liikunnalliset golfsynttärit tutustuttavat golfin saloihin

Miksi et järjestäisi lapsesi seuraavia syntymäpäiviä golfin parissa Paloheinässä? Synttärisankarin ja enintään 15 juhlijakaverin ryhmää ohjataan ammattitaidolla alusta loppuun: edulliseen pakettihintaan kuuluvat opetus, pelivälineet, tilavuokra ja kakku.

*

Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä ystäväsi lahjakortilla

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2016? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

*

"Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä"

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €.Muut meistä

  • TV-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus kiersi Paloheinän kentän yhdessä ensimmäistä kertaa pelanneen Sirkka Siiskosen kanssa. Paloheinä markkinoi vähän pelanneille Arkajalka-lähtöjä.
    Lue lisää »
  • "Paloheinä Golf on kävijämääriltään ylivoimainen ykkönen Suomen golfissa." Lue Golfpiste.comin juttu ja katso syksyiset ilmakuvat.
    Lue lisää »
  • "Paloheinän Iso Ysi hurmaa", kirjoittaa Golfpiste.comin päätoimittaja Teemu Tyry. "Kenttä on layoutiltaan mainio, turvallinen ja rakennustekniikaltaan tulevaisuuden vaatimukset täyttävä."
    Lue lisää »